årets första julklapp klar

I somras, efter att jag hade gjort ett par broderier, och kommit igång bra med egna geometriska mönster, frågade jag min faster om hon ville ha en korsstygnskudde, och i vilket färg i så fall. Hon svarade först att hon inte ville ha någon, men sen kom det fram att hon gärna ville något med pingviner. Attans, tänkte jag, jag vill ju göra enkla, geometriska mönster i klara färger. Men jag hade ju sagt det. Så in på pinterest och leta mönster med pingviner. Det var detta jag fann.

Det var inte kvadratiskt, så jag fick lägga till lite på sidorna. Kudden blev också ganska liten, så för att få den 40 x 40 la jag på två ramar, i samma färger som finns med i pingvinerna.

Baksidan är gjord av linne/viskos i nästan samma färg som den innersta ramen. Efter lite träning och slitet hår, börjar jag bli riktigt bra på att sy fast en dragkedja bakom ett veck, så att den inte syns alls.

img_9710

Så här blev den när den blev klar. Nu ska den bara läggas i en kartong, och slås in i julpapper. Faster ska få den i julklapp. (Jag tror inte att hon läser här.)

img_9708

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s