lchfresan

Efter att ha sett så många inspirerande före lchf-bilder och med lchf-bilder blev jag lite sugen på att själv leta upp två bilder och sätta ihop, och med det berätta om min resa med LCHF. Och man kan ju egentligen inte kalla det för före- och efterbild, eftersom det inte finns något efter. Ingen slutar väl med LCHF?

Nya bilder finns det gott om. Det var svårare att hitta en gammal. Dels för att det är jag som i vår familj tar de flesta bilderna, och dels för att jag inte kände mig fin och inte ville vara med på bild. Men är man på semester så är man och då är ju foton så gott som obligatoriska. Förebilden är från en weekend i Amaterdam för nästan exakt 3 år och 3 storlekar sedan. Den nya bilden, lchf-bilden är nästan ett år gammal. Där har jag för första gången sen jag gick i högstadiet fått på mig min mormors gamla klänning från 50-talet!

Jag är så glad att jag började med lchf. Min man hade tjatat på mig i ett par år innan jag kom till skott. Jag hade svårt att tro att en diet som funkade på honom, som i princip alltid bestått av 95-100 kg muskler med ca 10-15% kroppsfett, och alltid tränat minst 5 gånger i veckan, skulle fungera på mig. Jag behövde en förebild, någon att identifiera mig med.

Hösten 2012 började jag på en utbildning som innebar att jag skulle åka till Stockholm i ungefär en gång i månaden i ett läsår. Min handledare Pia, åt lchf. För varje gång jag såg henne, hade hon blivit lite smalare, och när mars månad kom hade jag blivit tillräckligt inspirerad, motiverad och stor för att själv börja med ganska strikt lchf (inga livsmedel med över 5% kolhydrater).

Jag bara körde på, från att jag kom hem från Stockholm då i mars. Jag minns att jag den tredje dagen kände en sådan massiv trötthet att jag nästan inte orkade gå hem från bussen. Jag ville lägga mig ner bredvid trottoaren i en snödriva och somna. Jag kopplade först inte tröttheten till kostomställningen, utan trodde att jag drabbats av utmattningssyndrom. Men så frågade jag Pia, och fick svar, jag fick också tips om facebookgruppen LCHF-kvinnor, där jag lärt mig och inspirerats hur mycket som helst.

Nu har det gått 1 år och 3 månader sen lchf start. Jag äter lite liberalare än i början, med mandelmjöl och sötningsmedel vid festliga tillfällen. Jag pendlar +-2kg och är tillfreds med det. Jag har en period nu när jag med facebookgruppen Skaldemans LCHF, inspirerats till att köra striktare.

Mitt klädintresse har alltid varit stort, men nu, när jag kan klä mig i nästan vad som helst och samtidigt tycka att jag är fin, har klädintresset multiplicerats.

Tack till alla som inspirerar, motiverar och stöttar, i synnerhet min stora inspiration; Pia.

 

20140602-114435-42275217.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s