varför heter det light?

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kallt kaffe. Eller rättare sagt, det enda kalla kaffe jag smakat är bortglömda rumstempererade slattar, det har inte varit så gott och det har fått mig att avstå från islatte och andra kalla kaffedrinkar. Dessutom fryser jag jämt.

Jag köper oftast mitt lunchkaffe på espresso house. En inferno, fyra shorts med kaffe och lite varm mjölk. Jag har försökt att köra bara espresso, men fasiken, jag gillar mjölk! Jag har dragit ner iallafall, förr var det latte som gällde.
Förra veckan var det ganska varmt. De där frapinosarna såg ju mycket goda ut. Jag har för vana att alltid fråga om innehållet och särkilt om sockerinnehåll. Jag får veta att den innehåller vaniljmjölk som är sötad, men om man vill kan man ta en light och då är det vanlig mjölk istället!
Men sen när kallas en produkt som innehåller mindre socker för light? Jag vill ju självklart ha grädden på, helst lite extra!

20140623-151007-54607371.jpg

Hur som helst är espresso frapino minus vaniljmjölk plus 1-2 kaffeshots och med extra grädde helt fantastiska!

Här var egentligen mitt inlägg klart, men det har hänt en sak sen jag skrev i måndags.

 

Igår hände det ett missöde. Jag var på Espresso House på Grönegatan, dit brukar jag inte gå. Efter att ha smakat min efterlängtade frapino som jag skulle fira med kände jag att den inte smakade som vanligt. Där måste vara någon sorts socker i. Jag fick veta att de stoppar sockrat kaffepulver i den. WTF!!! Kaffepulver i en kaffedrink som har espresso i sig!!! Det är ju helt bananas. De gör de inte på Stora Gråbödersgatan när man säger att man vill ha light. Det smakar verkligen skillnad! Jag kunde inte dricka slisket! Så pass på om ni beställer denna deikatess!

1 thought on “varför heter det light?

  1. Och jag måste berätta att även på Stora Gråbrödersgatan stoppar de kaffepulver i med massor av kolhydrater. Det är bara jag som inte har smakat det innan.
    Numera köper jag en islatte eller isinferno med grädde på, om jag vill något kallt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s