Ännu en underbar crunch. Jag fullkomligt älskar kardemumma.
Detta behövs:
- 2dl hasselnötter
- 2dl mandel
- 200g kokosfett
- 3dl vatten
- 3dl kokosflingor
- 1dl pofiber
- 1dl kokosmjöl
- 2tsk fiberhusk
- 0,5-1dl kardemumma
- fibrex
Sätt ugnen på 160 grader. Mal nötter och mandel grovt. Blanda alla torra ingredienser. Häll på smält kokosfett och kokande vatten. Bland ordentligt. Lägg allt i en långpanna med bakplåtspapper. Låt grädda i ugnen i 30 minuter. Tag ut och vänd den efter halva tiden. När 30 minuter har gått, vänd den i ytterligare en gång. Sänk värmen till 80 grader och sätt in den igen i ytterligare 60 minuter. Tag därefter ut crunchen och låt den svalna och stelna. Förvara crunchen i en burk med tätslutande lock.
I filmen står det att det ska vara fibrex också, men inte i listan här. Antar att det ska det?
Ja, det ska det! Sorry för tvetydigheten!
hur mycket fibrex? måste man ha med det?