klemkeckaemmas saltrostade mandlar

Nu när handen är skadad får jag försöka göra lite enklare saker, och nu när det är sommar och varmt och jag springer mycket är jag ofta sugen på salt.

Jag gillar de där mandlarna som är rostade och har salt på sig som sitter fast. De som kostar 50kr för 25g! Jag har tänkt att man skulle kunna göra sådana själv, men jag har inte fått saltet att fastna, förrän nu. Och de är så goda. Man kan med lätthet göra dubbel sats på en gång. Mandlarna håller sig väl i en burk. Men inte hemma hos mig. Jag gör bara på en påse för annars äter jag för mycket.

Detta behövs:

  • 200 g mandel
  • salt
  • vatten

Mandel innehåller 52% fett, 20% protein och 13% kolhydrater.

Advertisements

2 thoughts on “klemkeckaemmas saltrostade mandlar

  1. Hej Emma!
    Hoppas allt är bra med dig!
    Jag har blivit superinspirerad av din blogg! Äter nu LCHF sedan några dagar tillbaka för att bli av med envisa extraktion. Hur som helst så gjorde jag din kardemummacrunch idag. Mmmmm!
    Nu har jag saltrostade mandlar i ugnen, men jag undrar vad du har för sorts salt? Mitt salt “försvann” liksom när det landade på mandlarna. Och nej, jag tog inte för lite salt… Jag funderar på om saltet var för fint?
    Har du något experttips? 🙂
    Kram Marika
    (Som du sommarjobbade med på Telia för tretusen år sedan ungefär 😉

    • Åååh, vad kul Marika! Kanske är det så att saltet löstes upp av vattnet men att det ändå finns kvar och smakar salt!? Jag använde ett salt som var ngt grövre än vanligt! Medelhavssalt! Skickar en bild till dig på fejan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s