medelålders, sååå tråkigt och smärtsamt

I förra veckan, det var nog i torsdags, var jag nere i källaren för att hämta något. Jag stod vid pysselbordet och vred mig lite för att ta något med höger hand, som låg snett framför mig till vänster.

Aoch.

Något hände. Jag fick ganska ont i ryggen på vänster sida ovanför höften. Jag sov och nästa dag kändes det bättre.

I lördags var det superfint väder och även om jag hade ont i halsen och bihålorna var fulla, jag kunde inte springa, men jag ville åtminstone spendera tid i trädgården.

Min man är ständigt på mig att jag måste sitta på knä när jag rensar, men när man har rabatter som är två meter breda sluttningar är det inte så lätt att få ner ett sittunderlag, det växer ju växter där, och jag är glad om jag hittar stenar att sätta fötterna på så att jag inte trampar ner mina älskade plantor. Detta gör att arbetsställningen inte är bra. Nästan hela lördagen jobbade jag med krökt rygg och nu känner jag mig riktigt medelålders. Jag har sååå ont. Det går inte över.

Jag har ätit tramadol och kört elektrisk stimulering på högsta styrkan. Det hjälper tillfälligt men smärtan försvinner inte. Jag har legat på bollar och foamroller, men med föga resultat.

Jag har inte heller kunnat springa pga förkylning och halsont, annars tror jag faktiskt att det skulle vara bra att få igång cirkulationen, och sen köra en rejäl stretch efteråt. Jag hade ju börjat springa lite snabbare, och då blev jag sjuk.

Är det så här det är att bli medelålders? Förkylning och ryggont?

3 thoughts on “medelålders, sååå tråkigt och smärtsamt

  1. Ja, definitivt. Förkylningar håller jag med om. Jag fick värsta mansförkylningen under påsken och igår simmande jag och bjöd tydligen in skiten igen :(.

    Ditt inlägg fick mig att tänka igen och kanske gå från ord till handling. jag måste bli bättre på att ta hand om min kropp. Styrka och smidighet. NU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s