klemkeckaemmas rabarberkräm

Eller klemkeckaemmas kardemummakräm.

Nu när rabarberna är som godast är kräm en av favoriterna!

Jag har varit lite tveksam till att reda med potatismjöl, eftersom det innehåller 80% kolhydrater. Men jag har vägt och räknat. Här är vad jag kom fram till; här är det bara 11g potatismjöl på 1kg kräm, vilket innebär 0,88% kolhydrater i krämen som är från redningen.

Sen innehåller ju rabarber 2,7% kolhydrater.

Detta behövs:

  • ½kg färska rabarber
  • 2msk sukrin
  • ca 1½msk (11g) potatismjöl
  • kardemumma
  • vatten
Advertisements

2 thoughts on “klemkeckaemmas rabarberkräm

  1. Pingback: klemkeckaemmas älskade rabarber | klemkeckaemma

  2. Pingback: klemkeckaemmas nässelsoppa | klemkeckaemma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s