vilka små hjärntvättade robotar de har skapat

Föräldrarna till dessa barn som rapar upp deras ord.

Det Randy Wilson säger i den här filmen är att fäder måste bekräfta sina döttrars skönhet, för om de inte gör det, söker döttrarna denna bekräftelse utanför hemmet. Han får sina döttrar att tro att det enda värde de har är deras yttre skönhet, och att hans jobb är att tala om för dem hur vackra de är.  Vad hände med föräldrars jobb att hjälpa sina barn att tro på sig själva och sin egen förmåga. Att ge dem styrka och kunskap att möta världen som den är?

Randys näst äldsta dotter berättar i slutet av filmen hur hennes pappa avvisat en ung man som frågat om han fick lära känna dottern. Dottern har aldrig träffat den unge mannen. I nästa mening säger hon “we decided it wasn´t the right time”. Det sista filmens berättare säger är att Randy två månader senare tillkännager dotterns förlovning med en annan man, en kapten.

Hans dotter säger tidiagare i filmen “I wouldn´t want to bring anything unhealthy in to my body”.

Och stackars Jessica, hon berättar om hur hon när hon var 19 fick lov att börja dejta. Hon träffade en kille, han hade också lovat att vänta med sex till efter äktenskapet var inlett, men de kunde inte hålla sig. Såklart. Jessica hade inte fått veta hur man skyddade sig från att bli gravid, så hon blev det. Hennes föräldrar blev mycket besvikna, och relationen till modern blev förstörd.

Jessica gifte sig med fadern till barnet. Hon fick missfall efter två månader och förstod då att enda anledningen till att hon var gift var graviditeten. Hon skiljde sig.

Nu är hon 27 år och hon lever med Steve. De är inte gifta. Hennes föräldrar vill att Steve ska försvinna ur hennes liv, eftersom de inte har valt honom.

Jag förväntar mig inte att du ska orka titta på denna film. Men jag kunde inte sluta. Jag var helt fascinerad.

Så här såg jag ut när jag tittade på den:

IMG_7376

Det finns hur mycket som helst att kommentera i denna film. Och jag vet att den är gammal. Men nu när jag var på Fotografiska i Stockholm för ett par veckor sedan, var David Magnussons fotoutställning fortfarande kvar högst upp, bredvid restaurangen, och ämnet aktualiserades igen för mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s