Nu är det ett par år sedan jag köpte mina fina riceformar, jag kommer inte riktigt ihåg vad de kostade, men det var tillräckligt mycket för att jag inte skulle tala om för min hur mycket. Jag gillar verkligen formatet, jag gillar att de är höga, så jag kan bygga på höjden och det bubblar inte över, jag gillar att jag har två, för de passar perfekt bredvid varandra i ugnen, så att jag kan göra en vanlig lasagne med pastaplattor och en lchf-lasagne med zucchini, jag gillar att de är rosa och att de har vågiga kanter.
Jag har också använt formarna till falukorv i ugnen, och jag tror att det är det som lett fram till detta missöde. När alla i familjen är hemma vid 5-tiden på eftermiddagen är vi alla ganska hungriga, speciellt en person… För att det ska går så fort som möjligt brukar jag när korven är preppad med lök, tomat och ost, sätta in den i ugnen så att den kommer igång lite. Under tiden jag gör såsen. Det är bara 5-10 minuter, men det är tillräckligt för att hela formen ska (bokstavligt) krackelera. När jag häller i såsen brukar det höras ett litet ljud, som om nånting spricker, jag har bara ignorerat detta ljud, tills nu, när jag skulle förbereda morgondagens lasagner.
Jag tog ner formarna, lyfter ut den ena ur den andra, och den ena är i två delar. Jag ser hur det, i sprickan jag hörde bildas, hur fett och andra födoämnen har trängt ner och till sist gjort så att formen spruckit. Är det jag som borde förstå bättre, att man inte kan hälla kall vätska i varm form, eller borde kvaliteten vara bättre?
Klart formarna ska hålla! Stackars dig! Och vad synd på de snygga formarna (och så maten förstås…)
Kram
Ja, visst ska dom!
Då vet man vad man inte ska köpa. Tråkigt när man betalat en rejäl slant och man tror sig köpa kvalitet.
Kram
jaa, köp inte riceformar. kanske du har tips på andra fina formar av god kvalitet?
Jag undrar om inte Leila Lindholms serie med köksgrejor är något för dig?
Tänker du på den här?http://www.leilasgeneralstore.com/images/2.2752/ugnsform-rosa-26×17-cm.jpeg
Den är fin!