rice är bajs

Nu är det ett par år sedan jag köpte mina fina riceformar, jag kommer inte riktigt ihåg vad de kostade, men det var tillräckligt mycket för att jag inte skulle tala om för min hur mycket. Jag gillar verkligen formatet, jag gillar att de är höga, så jag kan bygga på höjden och det bubblar inte över, jag gillar att jag har två, för de passar perfekt bredvid varandra i ugnen, så att jag kan göra en vanlig lasagne med pastaplattor och en lchf-lasagne med zucchini, jag gillar att de är rosa och att de har vågiga kanter.

Jag har också använt formarna till falukorv i ugnen, och jag tror att det är det som lett fram till detta missöde. När alla i familjen är hemma vid 5-tiden på eftermiddagen är vi alla ganska hungriga, speciellt en person… För att det ska går så fort som möjligt brukar jag när korven är preppad med lök, tomat och ost, sätta in den i ugnen så att den kommer igång lite. Under tiden jag gör såsen. Det är bara 5-10 minuter, men det är tillräckligt för att hela formen ska (bokstavligt) krackelera. När jag häller i såsen brukar det höras ett litet ljud, som om nånting spricker, jag har bara ignorerat detta ljud, tills nu, när jag skulle förbereda morgondagens lasagner.

Jag tog ner formarna, lyfter ut den ena ur den andra, och den ena är i två delar.  Jag ser hur det, i sprickan jag hörde bildas, hur fett och andra födoämnen har trängt ner och till sist gjort så att formen spruckit. Är det jag som borde förstå bättre, att man inte kan hälla kall vätska i varm form, eller borde kvaliteten vara bättre?

rice

Advertisements

6 thoughts on “rice är bajs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s