klemkeckaemma bakar surdegsbröd

Ett saftigt surdegsbröd som är nästan lika gott dagen efter bakdagen. Surdegen bör vara minst en vecka gammal (men är bäst när den mognat i några veckor).

Detta behövs:

  • 3,5dl vatten
  • 15-20g salt
  • 500g dinkelmjöl
  • 1,5dl surdeg

Det mesta jag kan om surdegsbakning har jag lärt mig på http://www.brodpassion.se av bagaren Sébastian Boudet. Tyvärr är han inte så aktiv på bloggen längre, men det finns många fina inlägg och recept där sen tidigare.

1 thought on “klemkeckaemma bakar surdegsbröd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s